Rólunk

A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival: Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekben kalauzolják el a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a Föld, a Levegő, a Víz és a Tűz ihlette: A kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.

A Kicsi Gesztenye Klub 2016-ban indult magyar gyártású, vegyes technikájú tévéfilmsorozat, amelyben számítógéppel animált díszletek, élő és számítógéppel animált szereplők láthatók.  Műfaját tekintve zenés filmsorozat. A gyerekműsort Fige Attila rendezte, a producere Dobrády ÁkosMagyarországon 2016. március 20-ától a Minimax tűzte műsorára, azóta, 2018. áprilisától további 9 európai országban látható szintén a Minimax csatornán.

A producer, Dobrády Ákos (TNT) a következőt mondta el a műsorról:

Eredetileg a “Kicsi gesztenye” egy gyerekdalnak indult, amit felkérésre írtam, de addig jutottam, hogy “barna a szeme”. Végül a TNT lemezén jelent meg, felnőtt dalként tovább írva. Ennek a dalnak köszönhetően szólítanak az utcán 12 éve kicsi gesztenyének. Ezt megelégeltem, és úgy döntöttem, keltsük ezt a karaktert végre életre, és kezdjenek el arra fókuszálni az emberek.[1]

A műsor a 2-10 éves korosztályt célozza meg, főszerepben Lizával, a 14 éves kislánnyal és barátaival, akik a négy fő elemet képviselik a mesében. Liza az, aki Kicsi Gesztenye (a Föld), Lufipofi (a Levegő), Napsugár (a Tűz) és Olly, a rák (a Víz) segítője, iránymutatója. Az ő vezetésével a komoly döntések előtt álló csapat mindig szerencsésen megtalálja a megfelelő utat, melyben sokszor az ezer éves szellem, Mysterio is segíti a szereplőket.

A különálló történetek tanító jellegűek, mint például, hogyan keletkezik az eső, hány bolygó található Naprendszerünkben, hogyan kezeljenek a gyerekek olyan veszélyes dolgokat, mint a tűz, vagy ha valakinek születésnapja van, akkor őt kell ünnepelni és nem magunkat sajnálni, amiért épp nem mi vagyunk a figyelem középpontjában.

Szereplők

Gesztenye

Gesztenye a Föld képviselője. Ő a legokosabb, és a legműveltebb a klub tagjai közül. Kedvenc időtöltése az olvasgatás, szereti a csöndet  és a békét. Néha tudományos érdeklődésével ugyan kicsit elveti a sulykot és olykor idegesítően okoskodik, de jóságos, kedves, türelmes, és mindennél fontosabbak neki a barátai.

Olly

Olly a víz képviselője és egy forrófejű rák. Hirtelen természetű, néha talán kicsit piszkálódó is. Szereti a zajos, hangos játékokat, csínytevéseket, amiben vízágyúk, vízipisztolyok, és vízzel töltött léggömbök szerepelnek. Bár sokat cukkolja Lufit, mégis vele jön ki a legjobban és bár próbálja titkolni, Ő is jószívű és mindenek felett kíváncsi.

Lufipofi

Lufipofi a levegő képviselője és sok szempontból olyan is, mint a levegő. Ő a legtisztább és legártatlanabb a Klubban.  Nem mondhatnánk, hogy Lufipofi nagyon eszes, sőt azt sem, hogy nagyon ügyes, inkább naív, hiszékeny, de nem sértődik meg könnyen és őszinte lelkesedését szinte lehetetlen letörni. A maga módján ő a társaság motorja, hiszen folyamatosan vezérli mohó kíváncsisága és szomja a világ megismerésére- még akkor is ha nem mindent ért meg végül a tanultakból.

Napsugár

Napsugár a tűz képviselője. Igazi királykisasszony. Nem szereti, ha méltatlannak érzi a körülményeket, hajlamos a hisztizésre. Sokat ad a megjelenésére, szeret úgy ragyogni, mint maga a nap. De barátai tudják róla, hogy valójában egyáltalán nem buta- ez szellemesen pikírt megjegyzéseiből is kiderül, hogy igazi barát.

Liza

Liza egy cserfes, vidám kislány. Talán csak abban különbözik más kislányoktól, hogy kicsivel bölcsebb, mint azt kora sejteni engedné. Ez megnyilvánul abban is, ahogy társaival barátkozik. Liza gyönyörűen énekel. Egy ilyen fiatal kislánynál nem könnyű mindig azt tenni, ami a helyes, de barátai segítségével és a szívére hallgatva Lizának végül mindig sikerül.

Mysterio

Ő a néha-néha, bajban előbukkanó, több ezer éves bölcs szellem, aki mindig, minden helyzetben tudja a választ! Jelenléte és bölcs tanácsai mindig kihúzzák szereplőinket a csávából, megmutatva a helyes utat, egy kis varázslattal, bűvölettel megspékelve a történeteket.

Print Friendly, PDF & Email
Select your currency
EUR euró
X