Mire ügyeljünk a nagy melegben?

Tombol a nyár, csalogat a napsütés mindenkit a szabadba. Egy éves kor felett a Gyermekek már igazi kis felfedezők, szívesen vannak a játszótéren, hintáznak, homokoznak, szaladgálnak. A nagy melegben, a medencében akár egész nap megállás nélkül pancsolnának. Ebben az időszakban fokozottan kell figyelni a Gyermekekre, hiszen az Ő kis szervezetüket is megviseli a magasabb hőmérséklet. A napirendjük felborulhat, az étvágyuk csökkenhet, mindenképp alkalmazkodni kell az igényeikhez. Összeszedtem Nektek pár dolgot, hogy mire figyeljetek nagyon:
– Folyadékpótlás: a kicsik anyagcseréje gyorsabb, vízháztartásuk könnyen felborul a nagy melegben. Ha nem megfelelő a folyadékbevitel, könnyen kiszáradhatnak, ami súlyos következményekkel jár. 1-3 éves kor között a folyadékigényük 1200-1400ml. Ezt fedezhetitek levesekkel, az ételek folyadéktartalmával, de legfőképp friss, tiszta vízzel.
– Túlöltöztetés elkerülése: jól szellőző, pamut ruhába szabad csak öltöztetni a Kicsiket. A sok mozgás által fokozottabban izzadnak, illetve utazás közben az autósülésbe is könnyen beleizzadnak. Érdemes nyári huzatot használni és időközönként megállni levegőzni.
– 10-16 óra között amennyire lehet, ne vigyétek ki a szabadba őket az UV terhelés miatt. Városban a meleg aszfalt fokozottabban visszaveri a hőt, a játszótéren felforrósodik a homok, ezeket is érdemes elkerülni.
– Vékony cérnapamut, világos sapka fontos a kis fejükre, ezáltal nem éri közvetlen napsugár és a szemük is védve van. Soha ne legyenek a tűző napon huzamosabb ideig!
– Babakocsit semmiképp sem szabad textilpelenkával letakarni, mert nem szellőzik rendesen. Érdemes babakocsira szerelhető napernyőt venni, azt minden irányba lehet forgatni, bárhonnan süthet a nap.
– Naptej használata is nagyon fontos, hiszen a kis bőrük még nagyon érzékeny, könnyen leég. Egy rövid sétához, játszóterezéshez egyaránt be kell Őket kenni!
– A melegben a lakás is átmelegszik, itt is fontos a megfelelő öltözet. Napközben többször érdemes pancsolni a kádban, hogy hűtsétek a testüket. Nagyon kevés ruha elég Rájuk. Éjszaka könnyű pamut rugdalózóban, bodyban vagy a nagyobbacskák pizsamában aludjanak. Itt is ügyelni kell arra, hogy ne izzadjanak, vékonyabb takaró használata ajánlott.
Remélem hasznos tanácsokkal láttalak el Benneteket. Menjetek sokat a szabadba, strandra, élvezzétek a jó időt.
Mesés napot! ❤️

Select your currency
HUF Magyar forint
X