Altatódal

Esténként összebújva az Édesanyák ösztönösen énekelnek Gyermeküknek, hogy minél békésebben tudjon elaludni és ezáltal nyugodt éjszakája lehessen a Picinek. Ezek a dalok lecsendesítik, megnyugtatják a Gyermekeket és amikor betegek, még a fájdalmukat is csillapítják. De miért is működnek ekképp ezek a dalok oly régóta? ?
Mint minden zene, az altatódalok is nagy hatással vannak az érzelmekre. Segítik lenyugodni, ellazulni a Gyermeket és még a félelemérzést is át tudják alakítani pozitív érzelmekké. Kifejezetten az altatódalok olyan különleges atmoszférát hoznak létre, ami az elalváshoz kell. Ráadásul, ami még nagyon fontos, hogy a Szülő közelsége, ölelése mindennél fontosabb a Gyermekek számára. Az altatódal éneklése, az összebújás egy mély és erős kötődést alakít ki a Gyermek és a Szülő között, ugyanis ilyenkor a szeretethormonnak is nevezett oxitocin termelődik mindkettőjük szervezetében.
Az egészséges fejlődéshez nagyon fontos a minőségi és nyugodt alvás. Minden Gyermeknek eleinte tanulni kell az elalvást és ebben segít az esti rutin kialakítása. Ebben is nagy szerepe van az altatódaloknak, ugyanis hamar megtanulják a picik, hogy ilyenkor este van és alvás következik. Elalvás után még pár percig ajánlott tovább énekelni, ugyanis ezek a dalok fizikai és mentális síkon is regeneráló hatásúak. ?
A mesékhez hasonlóan az altatódalok is nagyon fontosak a Gyermekek fejlődése szempontjából. Segítik a beszéd megindulását, fejlesztik a figyelmet, a memóriát és a fantáziát, stimulálják a kognitív fejlődést, csökkentik a stressz-szintet.
A rohanó hétköznapokban elhanyagolhatónak tűnhet esténkét az éneklés a Piciknek, de nem az. Ezzel az „aprósággal” sokat tehetünk az épp kivirágzóban lévő lelki világukért. ❤️

Próbáld ki, milyen hatással van Gyerkőcödre gyönyörű Altató dalunk, melyet Liza énekel. Klikkelj ide:
https://www.youtube.com/watch?v=5dUPVPsU2Ps&index=3&list=PLEb2PCtsOj26KdEZaJph4LUFax6SO5eqq

Select your currency
HUF Magyar forint
X