A veszélyes gyerekharapás

Gyakran hallani manapság, hogy az emberi harapás veszélyesebb a kutyáénál. Ez azért elég hihetetlenül hangzik, valljuk be. Pedig nem a levegőbe beszélek. ☝️
Gyerekeknél elég gyakran előfordul, hogy játékból, esetleg komoly viták lerendezésekor megharapják egymást. Veszélytelennek tűnik, mégis komoly következményekkel járhat. A harapásnak mindig van nyoma. Az enyhébb eseteknél viccesen mutat egy fogsor nyoma a maga kacskaringós, esetleg hiányos mintázatával a másik bőrén, amin persze csak a fájdalom megszűnése után nevet bárki is. Főleg egy kisgyerek, akinek sok-sok puszi tudja csak enyhíteni a testi és lelki fájdalmát, amit a „támadás” okozott. ?
Sajnos vannak komolyabb esetek is, amikor a hámréteg is sérül, ezáltal a szájban található baktériumok és vírusok, a bőrről és külvilágból kórokozók jutnak a szövetekbe, melyek komoly gyulladást, fertőzést okozhatnak. A statisztika szerint az emberi harapások 1/4-e, fertőződik el. Hihetetlen, ugye? Kutatásokkal keresik az okát a mai napig ennek a veszélyes „fegyvernek”. Arra figyeljetek, hogy minden esetben gyorsan fertőtlenítsétek a sebet, majd mutassátok meg orvosnak is a sérülést, hogy a kellő kezelést meg tudja kezdeni minél hamarabb. Bátran hívjátok fel a figyelmét a bölcsődében, óvodában és iskolában felelős pedagógusnak erre, hogy Ők is gyorsan tudják kezelni az esetleges harapás adta sérülést.
Nektek volt már ezzel kapcsolatban rossz tapasztalatotok? ?

Select your currency
HUF Magyar forint
X