Hungarian Forints
Close
Nincs termék a bevásárlókosárba.
Keresés

 Kedves Klubtagok! 

 

 Szíves elnézéseteket kérjük az elmúlt napokban tapasztalt technikai  kellemetlenségekért!

 

 Kollégáink már dolgoznak a probléma mihamarabbi elhárításán.

 

 Technikai segítségnyújtással kapcsolatban shop@hetmesedomb.hu e-mail címen tudtok érdeklődni.

 

 

Rólunk

Mesés napot!

A Kicsi Gesztenye Klubban a gyerekek Lizával és barátaival, Kicsi Gesztenyével, Lufipofival, Olly-val és Napsugárral együtt kalandozhatnak a mindennapokban. A főszereplők különböző élethelyzetekbe kalauzolják el a kicsiket, segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Kicsi Gesztenye Klub - A kezdet 

 
 

Kicsi Gesztenye, Lufipofi, Olly és Napsugár karakterét a négy őselem, a Föld, a Levegő, a Víz és a Tűz ihlette. A kedves, jelmezes figurák, szellemes párbeszédekkel és sok zenével, fülbemászó dallamokkal igyekeznek átadni a gyerekeknek a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket.

Kicsi Gesztenye Klub 2016-ban indult magyar gyártású, vegyes technikájú tévéfilmsorozat, amelyben számítógéppel animált díszletek, élő és számítógéppel animált szereplők láthatóak. Műfaját tekintve zenés filmsorozat. A gyerekműsort Fige Attila rendezte, a producere Dobrády ÁkosMagyarországon 2016. március 20-ától a Minimax tűzte műsorára, azóta, 2018. áprilisától további 9 európai országban látható szintén a Minimax csatornán.

A producer, Dobrády Ákos (TNT) a következőt mondta el a műsorról:

Eredetileg a "Kicsi gesztenye" egy gyerekdalnak indult, amit felkérésre írtam, de addig jutottam, hogy “barna a szeme”. Végül a TNT lemezén jelent meg, felnőtt dalként tovább írva. Ennek a dalnak köszönhetően szólítanak az utcán 12 éve kicsi gesztenyének. Ezt megelégeltem, és úgy döntöttem, keltsük ezt a karaktert végre életre, és kezdjenek el arra fókuszálni az emberek.[1]

A műsor a 2-10 éves korosztályt célozza meg, főszerepben Lizával, a 14 éves kislánnyal és barátaival, akik a négy fő elemet képviselik a mesében. Kicsi Gesztenye (a Föld), Lufipofi (a Levegő), Napsugár (a Tűz) és Olly, a rák (a Víz) segítője, iránymutatója Liza, a cserfes kislány. Az ő vezetésével a komoly döntések előtt álló csapat mindig szerencsésen megtalálja a megfelelő utat, melyben sokszor az ezer éves szellem, Mysterio is segíti a szereplőket.

A különálló történetek tanító jellegűek. Például, hogyan keletkezik az eső, hány bolygó található Naprendszerben, hogyan kezeljenek a gyerekek olyan veszélyes dolgokat, mint a tűz, vagy ha valakinek születésnapja van, akkor őt kell ünnepelni és nem magunkat sajnálni, amiért épp nem mi vagyunk a figyelem középpontjában.

Szereplők:

Liza – A mese főszereplője

Kicsi Gesztenye – A Föld megtestesítője

 Lufipofi – A Levegő megtestesítője

 Napsugár – A Tűz megtestesítője

 Olly, a rák – A Víz megtestesítője

Mysterio, az ezer éves bölcs szellem